Hvorfor fisk kalder og hajer raiser i poker

I Limit (og nogle gange endda No-Limit) spil, vil du se en masse “Raise, Kald, Kald og Kald” foregå. Lejlighedsvis, vil du ønske at limpe i hænder, men gør ikke til en vane. Dette er de vigtigste grunde til, at du bør undgå fristelsen ved at limpe eller kalde:

1. Kald viser svaghed
2. Raiser kontrollerer hånden

Hvis du har en god hånd bør du hæve potten hver gang, ellers får du få kald og når du rammer vil det være meget let at få øje på. Der er selvfølgelig undtagelser fra denne regel, da du ikke altid vil raise med f.eks. knægte, hvis der allerede har været to pre-flop raises, og i tilfælde med draws, hvor der allerede er et par spillere i puljen allerede.

Kald viser svaghed

Enhver god spiller i No-Limit ved, at en spiller der kalder konstant er en fisk, der kun venter på at blive spist. Kald af hænder vil blot få dig i problemer det meste af tiden. Hvis hånden ikke er god nok til at raise, er den ikke god nok til at spille i første omgang.

En anden fare ved kald er at de fleste gode spillere vil bette dig ud af potten, som du burde have vundet, hvis du havde raiset pre-flop. Når du raiser pre-flop vil du vise styrke og de fleste spillere vil folde til dit spil, hvis de går glip af floppet.

Raiser kontrollerer hånden

Når du raiser en hånd, vil du vise kontrol ved at tage initiativet fra dine modstandere. Hvis de misser floppet, vil de sjældent kunne forsætte. Dette gælder for enhver form for poker spil, men mere for No-Limit. I Limit er det sværere at satse folk ud af pots, da bets er fixed og altid er lille og konstant. Hvis der er en shortstacked spiller i et Limit spil, kan du dog til tider være i stand til at bluffe ham ud af nogle potter, når du raiser.

Efter at have raiset en hånd, bør du samtidig næsten altid bette på floppet, så længe der er færre end tre personer i potten. Du har allerede vist styrke pre-flop, så selv om de rammer floppet skal de spille forsigtigt. Det meste af tiden vil din modstander imidlertid ikke ramme stærkt nok til at kalde til dit bet på floppet.

Her er et godt eksempel på, hvorfor hajer raiser pre-flop:

To mennesker limper ind pre-flop og du raiser med AK. Du misser flop fuldstændig og en spiller, der limpede, og derefter kaldte dit raise har 88. Floppet kommer J-Q-5 og du better. Han folder imidlertid straks, selv om han havde den vindende hånd.

Husk derfor, vær den der raiser, ikke den, der kalder.